Nytillskott i Wahlgrens värld – Pernilla Wahlgren lanserar bubbel

Cava är Spaniens premiumbubbel och som tillverkas på samma traditionella vis som champagnen görs i Frankrike, alltså att andra jäsningen sker i flaskan. Pazzione Cava är gjort på handplockade druvor som odlats i det soliga Katalonien i jämna temperaturer. Den lagras därefter i 9 månader, enligt traditionell metod. Som den lokala traditionen säger är metallen runt korken alltid snurrad 6 varv.


– Jag är så glad att få berätta att jag äntligen har fått hem mitt favoritbubbel till Sverige! I mitt hus i Spanien är ett glas Cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus – Casa Rosa. Jag brukar dricka bubblet som fördrink eller till tapas, gärna med fisk och skaldjur, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Cava är ett torrt mousserande vin med friska och fräscha smaker av äpple, päron och toner av Pernillas favoritfrukt ananas. Pazzione Cava är ett samarbete mellan Pernilla Wahlgren och The Wine Team, Sveriges tredje största vinimportör.

Pazzione Cava har ett brett användningsområde och passar bra till skaldjur, fisk och kyckling, men även som en klassisk fördrink. För medelhavsälskaren rekommenderar Pernilla ett glas tillsammans med de traditionella spanska rätterna såsom paella, calamares (bläckfisk), tortilla och tapas.

Pazzione Cava (nr.77860) kostar 99 kronor och finns att köpa hos utvalda butiker på Systembolaget samt i beställningssortimentet.