Nytt utseende – La Forza

La Forza i läcker ”paperwrapping”


Grande Alberone La Forza i läcker ”paperwrapping”, i butik från juli.

Nu i sommar har Grande Alberone La Forza fått ett elegantare utseende och säljs i en läcker ”paperwrapping”, perfekt att ta med sig när man ska på middag och vill visa sin uppskattning till värdparet. Finns att köpa på Systembolaget från och med juli 2017.

Grande Alberone La Forza har en fruktig stil med fin kryddighet och inslag av fat. Ekfatslagringen har rundat av tanninerna och ger en lång fin avslutning. Tonerna drar åt plommon, mörka bär, russin, choklad och kryddor. Vinet är gjort av primitivo, merlot och cabernet sauvignon i skön harmoni. Grande Alberone La Forza eller La Forza, som vi kallar det, är ett något stramare vin med kortare fatlagring än sin storebror Grande Alberone Vino Rosso. Vinet fick 94 poäng av 99 möjliga när Italiens ledande vinkritiker Luca Maroni provade vinet, han räknas idag som en av Italiens främsta vinkritiker.

La Forza kommer från tre regioner i Italien. Veneto i norr, Apulien och Sicilien i söder, där varje region bidrar med sin unika terroir. Veneto bidrar med syra, struktur och elegans medan de sydliga och varma regionerna ger vinet kraft och koncentration.

Grande Alberone La Forza
Pris 89 kr
Art nr 75506