O Sole Mio är den italienska sommardrinken med karibisk twist

Vad blir resultatet när du kombinerar det bästa från Italien med Karibien? Svaret är den tropiska proseccodrinken O Sole Mio. En sommardrink vars exotiska smaker av ananas, banan, vanilj och saltad karamell för tankarna till Karibien.


O Sole Mio är en av fyra spännande drinkar som Brasserie Vau de Ville och Freixenet tagit fram inför sommarens svala drinkkvällar. Drinkar skapade med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas, en italiensk prosecco vars fruktiga smak med inslag av citrus, päron, gröna äpplen och honungsmelon förhöjer smakupplevelsen.

O Sole Mio serveras under hela sommaren på Brasserie Vau de Ville beläget i hjärtat av centrala Stockholm. Nedan finner du receptet vilket tillåter de som inte har möjlighet att besöka restaurangen att briljera hemma i stället.

O SOLE MIO

Ingredienser:

  • 4 cl Ljus rom infuserad med mandlar
  • 2 Bananer
  • 3cl Saltad karamellsirap
  • 3 cl Tepache (eller ananasjuice)
  • 2,5 ml Citronsyra (eller 2,5 cl citronjuice)
  • Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Ingredienser salt karamell och banansirap

(finns även färdigt att köpa i livsmedelsbutiker):

  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl grädde
  • 1–2 tsk havssalt
  • 2 bananer

Gör så här:

Blanda 100 g mandlar med 1 liter rom och 20 g socker i en mixer, låt stå i minst 60 minuter. Koka upp ett sockerlag tills att den är bärnstensfärgad, ta bort kastrullen från värmen och addera grädde, smör, salt och muddlade bananer (det vill säga krossa försiktigt) och rör runt under tiden. Tillsätt därefter alla ingredienserna i en shaker (förutom prosecco) och skaka väl. Sila drycken i ett glas fyllt med is och toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.