Oförändrat i topp bland mousserande viner upp till 75 kr i februari

Februari bjuder på tre nykomlingar på listan för mousserande viner upp till 75 kr.


Castellblanch carat brut 72082Två av dem är italienskt bubbel från Asti i Piemonte, som i regel kännetecknas av låg alkoholhalt och riktigt hög fruktsötma. Vinerna är Asti Cinzano från Cinzano respektive Asti Araldica från Araldica Vini Piemontesi. Asti Cinzano klarade sig nästan in på tio-i-topp, men slutade elva. Den tredje nykomlingen, som inte är fullt lika söt, kommer från likaledes italienska Veneto och producenten Caviro och heter Tavernello Prosecco och är ett utpräglat mingel- och aperetifvin.

Kvar på förstaplatsen är superfyndet och skolbokscavan NV Carat Brut från välkända cava-producenten Castellblanch i spanska Penedès.

På andra plats återfinner vi det ekologiska superfyndet Pizzolato Spumante d’Italia Rosè från La Cantina Pizzolato i italienska Veneto.

Spanska cavan Villa Clara Brut från Sarral i Secció de Crèdit ligger kvar på tredje plats med fräschör och elegans.

Priserna på listan kan skilja sig lite från de på Systembolaget just nu. Efter skattehöjningen vid nyår gick priserna upp med motsvarande andel, men den 1 mars kommer en justering till åt ena eller andra hållet att ske. Mer än ett par kronor ska priserna inte skilja sig, och till nästa uppdatering räknar vi med att vara helt i fas.

>>Till listan