Omtyckta fjärilsviner får ny design

Den populära vinserien Spring Village byter utseende och får justerad logotyp. Vinflaskornas karakteristiska fjärilar finns kvar men är nu i uppdaterad och vackert tecknad version. Den nya designen släpps i samband med ny årgång. Det vita vinet har även fått en ny och friskare blend, med mindre sötma. Alla viner från Spring Village är gjorda i en fruktig och generös stil och flaskorna är gjorda i behändigt, klimatsmart PET-format.


Spring Villageär på många sätt det perfekta husvinetDet riktar sig till den som vill ha ett användbart vin, utan att behöva läsa in sig på vin eller vad det passar till för mat. Spring Villages viner erbjuder bra pris och passar som fördrink under matlagning samt till de flesta av svenskarnas favoritrecept. Fredagstaco, smakrika vegetariska rätter eller plock och snacks. 

Vinerna finns på Systembolaget, som både rött, vitt och rosé. Alla säljs som PET-flaskor och finns som 75 cl flaska och liten piccolo på 187 ml. Flaskorna kan pantas i handelns vanliga retursystem och därför är ett mycket klimatsmartare val än jämförbar glasflaska. Rosévinet säljs dessutom i en praktisk magnumflaska på 1,5 liter. 

”Spring Village har funnits med länge nu. De har kommit att bli några av marknadens bäst säljande viner på PET-flaska. Nu har serien fått nya kläder med underbara fjärilar som man blir glad av att titta på. Smaken är omtyckt och vi har inte velat ändra ett vinnande koncept, men eftersom många efterfrågar mindre sötma i vin har vi passat på att ändra den vita blenden en aning.” säger Carina Tidén, produkt- och utvecklingschef på Spring Wine & Spirits.