Organic Monet – prisvärd rosé på box och väldigt lätt att gilla!

Claude Monet är mer eller mindre synonymt med den impressionistiska stilen; ett försök att fånga ögonblicket så som det gestaltade sig på näthinnan. Impressionismen handlade om snabba och lätta penseldrag samt en särskild fascination för ljusets optiska effekter. Monet var en av konstformens mästare och inte minst hans närmare 250 olika verk på näckrosorna vid sitt hus i Giverny hänger nog i rätt många hem världen över. Les Nymphéas Roses är också avbildat på den rosényhet som vi nu provar – ekologiska 2021 Organic Monet!


Monets problem med synen, han utvecklade starr med åldern och vid slutet kunde han blott urskilja gula och blå nyanser, gjorde att hans verk från trädgården i Giverny tog sig alltmer abstrakta former. Inte minst gällde det hans älskade näckrosdamm med hängbron över, ett motiv som han målat mer än 250 gånger i olika uttryck och tidsperioder. Les Nymphéas Roses är från hans sista decennium av livet och avbildas även på den ekologiska rosévinsnyhet som vi nu har i våra glas!

Boxtoppen provar rosévinet 2021 Organic Monet

Denna ekologiska rosényhet visar upp en laxrosa färg och en ungdomligt inbjudande doft där det fruktiga drivet tar sig uttryck i form av saftiga persikor, solmogna jordgubbar och röda vinbär. Det finns även en fin fräsch ton av blodcitrus samt torkade örter. Smaken har den lite fylligare spanska rosévinskaraktären med bra driv i det persikafruktiga anslaget men visar även upp pigg citrus och rödbäriga inslag som för tankarna mot den provencalska stilen. Vinet avslutar torrt och friskt med syrlig grape och granatäpple. Prisvärd rosé på box och väldigt lätt att gilla!

Betyg: 4 av 5 poäng

Organic Monet återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 11,5%) har artikelnummer 56731 och kostar 219 kronor. Vinet beställer du till din önskade butik för uthämtning.

Till Organic Monet HÄR >>>