Överleverans för den ringa slanten!

Sommaren är runt hörnet, du vill umgås med familj och vänner, bjuda in till fest och sätta gemenskapen i centrum. Ändå vill du ha ett skönt vin att servera, ett som gör jobbet, har karaktär men inte blir själva samtalsämnet. Cava i den torrare skolan blir ett givet val, särskilt när det kan inhandlas för den ringa slanten och ändå levererar!


Väster om Valencia återfinns Union Vinicola del Este, en relativt ny producent i regionen Requena. Även om druvorna här knappast behöver kämpa med mognaden så har man, tack vare en hel del högre belägna vingårdar som klättrar upp över 1,000 meters höjd, fräschören i schack. Som i denna charmiga Cava som snyggt demonstrerar vikten av skillnaderna i temperatur mellan natt och dag, något som gör att vinerna kan utnyttja fördelarna av den solmogna frukten utan att det blir platt i karaktären.

Union Vinicola del Este har låtit Cavan få 9 månaders lagring på sin fällning och druvorna är lika delar chardonnay och macabeo.

Boxtoppen.se provar Cava Brut Organic från Union Vinicola del Este
Förvänta dig inga underverk för 79 kronor men däremot överleverans för den ringa slanten! För detta är en Cava som kvalitativt slår betydligt mer namnkunniga inom segmentet med sin charmiga och torra stil där det bjuds citrusfrukter, saftiga persikor och en hel del örtighet i en varmvuxen stil men ändå med fräschör och renhet i schack. Smaken är skönt okomplicerad, god och ren i sitt nästan småtropiska fruktuttryck samtidigt som du får livliga men sansade bubblor i en torr skrud.

Betyg: 5/5!

God till mat, god på egen hand, gott att korka upp när annat än vinet ska stå i centrum men du ändå vill ha ett anständigt bubbel!

Cava Brut Organic kostar 79 kronor, har artikelnummer 77104 och du beställer hem det till din föredragna systembolagsbutik >>> HÄR