På jordens villkor lanserar Drostdy Hof 100% återvinningsbara förpackningar

Lagom till sommaren blir Sydafrikanska Drostdy Hof och Fairtrade-certifierade Drostdy Hof Roots ännu grönare. Nu uppdateras samtliga bag-in-box-förpackningar för att bli mer miljömässigt hållbara och enklare att återvinna. De nya boxarna är tillverkade av material som gör dem 100 procent återvinningsbara.


Hållbarhet är ett viktigt ledord för Drostdy Hof, inte bara när det kommer till att framställa viner av hög kvalitet och säkerställa goda arbetsförhållanden bland sina anställda, utan också för att hitta nya smarta förpackningslösningar som minskar klimatavtrycket och förenklar för konsumenterna.

– Som ledande vinproducent har vi ett stort ansvar för miljön och vi tittar hela tiden på hur vi kan minska vår klimatpåverkan. Under våren har vi undersökt hur vi kan förbättra våra förpackningar och är stolta över att lansera fullt återvinningsbara vinboxar i Sverige, säger Inna Cahnbley, Sustainability Director på Altia Group.

De nya förpackningarna har tillverkats av hållbart producerat FSC-märkt papper och uppdaterats med ett nytt handtag och en ny tappkran i transparent plast för en smidigare hantering vid återvinningscentralen. Båda är nu 100 procent återvinningsbara och sorteras som plastförpackning. Samtidigt har vinpåsen bytts ut och gjorts tunnare, för att genom det bli lättare. Förpackningens rip tape gör det också enkelt att separera kartongen från vinpåsen.

Enligt en färsk Sifo-undersökning från Altia, anser drygt var tredje svensk (38 procent) att förpackningens miljöpåverkan spelar stor roll när de fattar beslut om vilken dryck som de ska köpa på Systembolaget. En av fem (20 procent) anser också att de själva är miljömedvetna när det kommer till köp av alkohol.

– Vi ser att våra kunder blir allt mer medvetna om miljön och att de i högre utsträckning efterfrågar hållbara alternativ. Vi strävar mot att samtliga förpackningar i vår produktportfölj ska vara återvinningsbara, med ett lågt koldioxidutsläpp för varje förpackning, säger Inna Cahnbley.

Idag har en bag-in-box upp till 90 procent lägre CO2-avtryck än volymen i motsvarande fyra traditionella 75 cl glasflaskor.

Vinerna

Drostdy Hof Chardonnay Viognier
Priset är 219 kronor för 3000 ml.

Drostdy Hof Chenin Blanc
Priset är 199 kronor för 3000 ml.

Roots Shiraz Merlot
Priset är 209 kronor för 3000 ml.

Om Sifo-undersökningen
Undersökningen är genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Altia med ett slumpmässigt och riksrepresentativt urval av personer i åldern 20–79. Totalt har 1 011 webbintervjuer genomförts. Fältperioden för undersökningen var mellan 14 och 22 april 2021.