Pasqua Mucchietto – det gestikulerande vinet!

En hyllning till italienarnas själ, ja så beskrivs det nya lådvinet från den erkända och högst kompetenta producenten Pasqua. Handgesten ”Mucchietto” – du ser den avbildad på boxen – symboliserar italienarens fäbless för att prata högt, gestikulera, överdriva och använda alldeles för många ord när något ska berättas; ja, det är helt enkelt italienarens sätt att säga jag älskar livet. I våra glas; Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano!


Pasqua Vigneti e Cantine närmar sig sitt hundraårsjubileum i och med grundandet 1925. Än idag är det styrt av en Pasqua och man har, utöver sin bas i Veneto där Valpolicella och Amarone är stoltheten, även vingårdar i södra delarna av landet, i Apulien och på Sicilien.

Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic är ett generöst vin där cabernet sauvignon spelar en viktig roll. En mindre andel av vinet lagras i ekfat i drygt ett halvår medan resterande del vilar i ståltankar innan de bägge blandas samman till slutresultatet. Druvorna är ekologiskt odlade.

Boxtoppens intryck av ekologiska Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic

Mucchietto fängslar och flirtar från första sniffen där du bjuds på karamelliserade körsbär, mörka plommon, kryddiga ekfatshintar och en viss örtblommighet. Smaken smeker med viss fruktrondör som samtidigt lindar in tanninerna och låter en uppfriskande syra ta plats. Avslutet hintar inslag från den del av vinet som lagrats i ekfat, inte minst kikar en vaniljnyans fram i det bärgenerösa anslaget. Det här vinet kommer många falla för gissar vi!

Betyg: 4,5 av 5 poäng!

 

 

 

Ett vin som gör sig ypperligt på egen hand men som du lär märka excellerar när du serverar klassiska ikoniska italienska maträtter som ragù bolognese, lasagne al forno eller blott en pizza. hemligheten för att få till det där lilla extra? Ohemula mängder färskriven parmesanost över maten!

Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic har artikelnummer 50292 och en box (3000 ml, 13%) kostar 279 kronor. Vinet beställer du till din föredragna Systembolagsbutik.