Perfect day Bubbles – en idealisk aperitif till vår- och sommarvärmen

Bubbles är det senaste tillskottet i serien Perfect Day och framställs enligt den så kallade charmatmetoden där vin, socker och jäst bildar bubblor under jäsning i trycktank. Därefter filtreras jästen bort och producenten justerar sötman till önskad nivå. Välkända stilen Prosecco produceras på samma vis och metoden passar utmärkt på viner med en aromatisk touch. I Perfect Day Bubbles är det trebbiano som används, druvor som skördats i trakterna kring Bologna i regionen Emilia-Romagna.

Boxtoppen.se om Perfect Day Bubbles
Här möts vi av en inbjudande, diskret blommig doft som får oss att associera till fläder och apelsinblom. De florala tonerna kompletteras av solmogna gråpäron, gula äpplen, citrusfrukter, ett stänk av kiwi och rabarber. I smaken fortsätter vinet i den charmiga och parfymerade stilen med inslag av apelsinskal, stenfrukter och även gul frukt. Ett lätt vegetalt inslag kompletterar och sötman är fint inarbetad i smaken, mycket tack vare en lite hårdare mousse som accentuerar fräschheten. Rent, lätt kryddigt avslut. Perfect Day bubbles är trivsamt, lätt och gott, och kommer definitivt att göra sitt jobb under de varmare sommarmånaderna. Passar perfekt som aperitif och till lättare tilltugg såsom olika charkuterier och lufttorkad skinka.

Boxtoppens betyg: 5/5 poäng

Perfect day Bubbles
(nr 72809) kostar 79 kronor.
Vinet är en nyhet men finns redan på flertalet Systembolag. Har inte din butik vinet så kan du enkelt beställa den till ditt lokala Systembolag.

Full pott! 5/5 poäng

Vinet finner ni på Systembolaget här >>