Perfect Day – nu även som superfräscht vitt från Italien!

Perfect Day har etablerat sig på den svenska vinscenen med flertalet välgjorda buteljeringar och boxar, inte minst så har rosén blivit en riktig sommarhit. Lagom till sommarens ankomst så har en nyhet landat i serien och det är ett torrt och superfräscht vitt vin från norra Italien, närmare bestämt Veneto-regionen. I våra glas; flaskvinet 2020 Perfect Day Veneto Bianco!


Boxtoppen provar 2020 Perfect Day Veneto Bianco från Italien

Det nya Perfect Day-vinet hämtar sin inspiration från norra Italien och Veneto-regionen, världsberömt för sina Valpolicella-viner med Amarone i spetsen. Men det är också hem för ett av Italiens främsta vita viner, Soave, som baseras på den högkvalitativa druvsorten garganega. Just garganega är huvuddruvan i denna superfräscha nyhet och druvans omisskännliga karaktär gör sig omgående tillkänna i doften där det bjuds saftiga gråpäron, persika och vitblommiga nyanser samt pigga citrusinstick. I vinets blend ingår även en tiondel sauvignon blanc vilket bidrar till en druvtypisk aromatik i smaken där vi finner stenfruktiga toner, gröna äpplen och päron inte minst, samtidigt som en citrusskalssyrlighet bidrar till den aptitretande syran i vinet. Det är helt torrt, ungdomligt livfullt och utan tvekan ett högst trivsamt, charmerande och ursprungstydligt vin!

Betyg: 4,5 p av 5 p

Ett vin som fungerar ypperligt som välkomstdrink och aptitretare, gärna till en charktallrik, och det gör sig även med fördel till matigare sallader med tonfisk exempelvis. Vi har även provat matcha vinet till en sotad pilgrimsmussla med fänkålskräm samt till en spaghetti vongole. Ljuvligt tillsammans!

Perfect Day-nyheten från norra Italien har artikelnummer 51096 och flaskan (750 ml, 12,5%) kostar 89 kronor. Vinet finns även tillgängligt som bag-in-box (art.nr. 51099, 3000 ml, 239 kr).

Till Systembolaget >>>