Perfect Day Pink Bubbles gör skäl för sitt namn!

Förra årets nyhet från vinserien Perfect Day, det vita spumantebubblet, var en hit och succén följs nu upp av en rosa variant som är precis lika läcker. Dags för Pink Bubbles!

Spumante är den italienska samlingsbeteckningen för mousserande viner och i Pink Bubbles handlar det till 100 % om sangiovese; ni vet, druvan som är Chiantivinernas signum. Boxtoppen.se gavs möjligheten att prova nyheten!

Boxtoppen.se om Perfect Day Pink Bubbles
Här bjuds det generositet direkt från första sniffen och vi fångar upp nyanser av allt från smultron och jordgubbar till saftiga persikor och ett stänk melon. Men det finns också ett lätt vegetalt drag, krusbärsblad inte minst, och en citrusfriskhet som som skänker extra fräshör och spänst. Den fina syrligheten i frukten drar åt rabarber och körsbär och vi gillar balansen mellan syran och sötman där den senare är diskret i sin framtoning. Härligt livlig mousse! Avslutet bjuder på viss krydda och citrusbeska som gör Pink Bubbles till en utmärkt fördrink och gärna till dina hors d’oeuvres.

Betyg: 5/5 – toppbetyg!

Perfect Day Pink Bubbles har artikelnummer 74841 och kostar 89 kronor. Om det inte finns i din föredragna systembolagsbutik så kan du beställa dit den utan extra kostnad. Det gör du via Systembolaget här >>