Perfect Day – sommarens perfekta rosébox

Provence är mallen för hur en slipsten ska dras när det kommer till rosévin.


Ingen annan region har påverkat en vinstil så mycket i modern tid och idag inspireras producenter världen över av det blekrosa vinet från södra Frankrike. Boxtoppen.se hör till beundrarna och älskar fräschören och det torra anslaget som dessa viner uppvisar. Och när det finns ett ytterst anständigt köp på behändig 2,25-liters box, ja då är det fler än vi som köper i vår- och sommar!
 
Perfect Day har etablerat sig på den svenska vinscenen med flertalet välgjorda buteljeringar och nu är det dags för en box från södra Frankrike och där inspirationen är just Provence. Klassiska grenache dominerar och får sällskap av lika delar carignan och syrah i denna pigga och rena 2018 som lär förgylla många sommardagar och Salade Niçoise i år!

Boxtoppen.se om Perfect Day Rosé

(Box, 2250 ml)
Här bjuds du själva mallen på vinstilen och det doftar inbjudande av allt från smultron, vinbär, krusbärsblad och saftig persika till en aromatisk kryddighet. Fräscht!

”Ett seriöst, väl sammansatt och gott vin…”

Sötman är vinet tacksamt befriat ifrån, även om det finns en rondör, och det hela avslutas torrt med bibehållen rödbärig frukt och vit persika. Ett seriöst, väl sammansatt och gott vin helt enkelt och det här kommer vinna många vänner i sommar! Ett extra plus får Perfect Day också för den snygga förpackningen.

Betyg:
Full Pott! 5/5 poäng

Perfect Day Rosé har artikelnummer 72870 (12,5%) och du beställer boxen till din föredragna butik. Priset för 2250 ml är 219 kronor. Här kan du beställa boxen via Systembolaget >>