Perfect Day Veneto Bianco – charmerande italiensk vitvinsbox!

Perfect Day har etablerat sig på den svenska vinscenen med flertalet välgjorda buteljeringar och boxar, inte minst har rosén blivit en riktig sommarhit.


Nu är det dags för en boxnyhet från norra Italien, närmare bestämt Veneto-regionen, och det är ett vitt torrt vin baserat på en av Italiens absolut främsta inhemska druvsorter – garganega. I våra glas; 2020 Perfect Day Veneto Bianco!

Boxtoppen provar 2020 Perfect Day Veneto Bianco

Den nya Perfect Day-boxen hämtar inspirationen från norra Italien och Veneto-regionen, världsberömt för sina Valpolicellaviner med Amarone i spetsen. Men det är också hem för ett av Italiens främsta vita viner, Soave, som baseras på den högkvalitativa druvsorten garganega. Just garganega är huvuddruvan i denna box och druvans omisskännliga karaktär gör sig omgående tillkänna i doften där det bjuds saftiga gråpäron, persika och vitblommiga nyanser samt pigga citrusinstick. Smaken är charmerande med stenfruktiga toner, gröna äpplen och päron inte minst, samtidigt som en citrusskalssyrlighet bidrar till den aptitretande syran i vinet. Det är helt torrt, ungdomligt livfullt och utan tvekan ett högst trivsamt, fräscht och somrigt boxvin!

4,5 p av 5 p

Ett vin som fungerar ypperligt som välkomstdrink och aptitretare, gärna till en charktallrik, och det gör sig även med fördel till matigare sallader med tonfisk exempelvis. Och till en spaghetti vongole är det helt enkelt…perfect!

Perfect Day-nyheten från norra Italien har artikelnummer 51099 och en box (3000 ml, 12,5%) kostar 239 kronor. Du beställer hem vinet till din önskade Systembolagsbutik >>>