Pernilla Wahlgren släpper nytt vin

Nu lanseras ett tillskott i Wahlgrens vinvärld – en torr Riesling. Vinet, Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren, kommer från Rhendalen och är en Riesling i en färgsprakande box. Finns att beställa på Systembolaget från och med den 10 mars.


I över hundra år har rieslingdruvan odlats i Rhendalen i Tyskland vilket gör att man i detta område vet precis när druvorna ska skördas för att få en maximal fruktig smak och krispighet, utan för mycket sötma. Pazzione Riesling är ett matvänligt vin som passar till fisk och skaldjur, asiatiska kryddstarka rätter eller till vårens sparris med en hollandaise.

– Jag är väldigt glad att få berätta att Pazzione Riesling äntligen är här! Sedan en tid tillbaka är Riesling mitt favoritvin, det är mitt första val när jag äter fisk, färska räkor eller asiatisk mat med lite hetta i, men det fungerar naturligtvis också lika bra för sig som fördrink. Jag har verkligen saknat ett torrt vitt vin bland mina viner. Jag hoppas att fler ska njuta lika mycket av denna fantastiska rieslingdruva som jag gör, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren har tagits fram i ett samarbete mellan Pernilla Wahlgren och The Wine Team.

Vinet finns i Systembolaget beställningssortiment från och med vecka 11