Pierre Chavin – roséboxen som får högsta betyg!

Södra Frankrike är hela världens ideal när det kommer till rosé och ingen annan region har betytt mer för en vinkategori än vad Provence gjort för rosévinet.


Det blekt laxrosa vinet kanske inte ser mycket ut för världen men låt inte skenet bedra utan framgångssagan bygger på en kombination av charmerande rödbärig fruktighet i torrt utförande samtidigt som matvänligheten är maximal. Ett vin som uppfyller dessa kriterier är sydfranska producenten Domaines Pierre Chavins rosébox som får högsta betyg av Boxtoppen!

2019 Pierre Chavin Rosé Pays d’Oc Cuvée Réserve

Här möts vi av en klassisk laxrosa färg typiskt för en sydfransk rosé. I just denna, från duktiga Pierre Chavin, består druvblenden av grenache, syrah och cinsault och den purfärska 2019-årgången bjuder på bästa fruktsalladen i doften med saftiga persikor, vattenmelon och blodapelsin som backas upp av örtiga inslag. Smaken har en läckert kryddig och aromatisk fruktrondör med bra bett och pigga inslag av citrusfrukter och där fokus ligger på renhet. Avslutar svalt och stramt samt förtjänstfullt torrt. En seriös boxrosé!

Betyg: 5 av 5 p

Pierre Chavins rosényhet på box (3000 ml, 11,5%) har artikelnummer 75735 och kostar 219 kronor. Du beställer hem vinet till din föredragna Systembolagsbutik HÄR >>>