Pierre Olivier Blanc de Blancs – ekologiskt franskt mousserande är den perfekta välkomstdrinken!

Vårens antågande ökar vår lust att korka upp fräscha viner, vita, rosé eller mousserande. Här har vi valt ut ett franskt bubbel, ett ekologiskt sådant och dessutom i en härligt torr och stram stil vilket gör vinet välanpassat till såväl mat som en aperitif. I våra glas; Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut!


Många mousserande viner har en hög sötma, dold av moussen och syran. Så är inte fallet med Pierre Olivier Blanc de Blancs som klockar in på låga 6 gram socker per liter. Det gör det snudd på heltorrt och med lägre sötma än de flesta champagne. Vinet lägger sitt fokus på det fruktorienterade vilket får oss att vilja servera det som den perfekta välkomstdrinken!

Boxtoppen provar ekologiska Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Precis som fallet är med prosecco så är Pierre Olivier producerat med hjälp av den så kallade charmatmetoden där vinet får en andra jäsning i trycktank. Resultatet är ett bubbel med fin fruktdriven fräschör där vi finner inslag av solmogna päron, äpplen, persika, citrus och diskret blommighet. Smaken är fruktigt generös men ändå i stram kostym där moussen smeker och backas upp av frisk syra och stenfruktstoner samt citrus. Avslutet är rent, torrt och med fin fräschör.

Betyg: 4 av 5 poäng

Det ekologiska mousserande vinet Pierre Olivier Blanc de Blancs finns i mer än 230 Systembolagsbutiker och till övriga kan du beställa det utan extra kostnad. Flaskan (750 ml, 11,5%) har artikelnummer 77141 och kostar 99 kronor. Sockerhalten är 0,6 g/100 ml vilket är lågt i mousserande sammanhang.

Till vinet HÄR >>>