Pierre Olivier Rosé Prestige Brut – ekologiskt franskt mousserande med mycket sympatisk prislapp

Rosévinssäsongen är här och går hand i hand med värmens intåg. Vinstilen är för många synonymt med årstiden men ett rosévin vi gärna dricker året om är det mousserande. Ekologiska Pierre Olivier Rosé Prestige Brut hör till den kategorin men visst blir det extra festligt med bubblor till den fräscha caesarsalladen. Inte minst när priset klockar in på sympatiska 79 kronor!


Pierre Olivier Rosé Prestige som produceras av familjeföretaget Grand Chais de France har utvecklats unikt för den svenska marknaden i samarbete med en professionell provsmakningspanel. Metoden som använts är den så kallade charmat där vinet får sin andra jäsning i trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol.  Samma procedur som används vid produktionen av prosecco med den skillnaden att vi här har en generellt sett lägre sötma.

Boxtoppen provar Pierre Olivier Rosé Prestige Brut från Frankrike

Det ekologiska rosébubblet Pierre Olivier visar upp en körsbärscharmig doft i solvarmt örtig stil och med blommiga inslag samt stenfruktiga inslag, främst persika. Smaken visar upp en pigg mousse med fräsch rödbärig frukt, svag rondör och blodcitrus i det skalstrama torrt klingande avslutet. Ett lättgillat rosa bubbel och inte minst till ett väldigt sympatiskt pris.

Betyg: 4 av 5 poäng

Det mousserande rosévinet Pierre Olivier Prestige Brut återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (750 ml, 11,5%) har artikelnummer 76086 och kostar 79 kronor. Vinet beställer du till din föredragna butik för uthämtning.

Till vinet HÄR >>>