Pietro di Campo – ett härligt piggt & fräscht Piemonte-vin på box & med ambitioner

Piemonte är på tapeten och Sverige älskar vinerna från norra Italien med barbera och nebbiolo varandes druvsorterna vi tar till oss lite extra. Inte minst barbera har en fantastisk förmåga att interagera med mat vilket också förklarar varför den står så högt i kurs i Italien. I våra glas; premiumboxen Pietro di Campo på just det, barbera!


Folkets vin har länge varit barberas epitet men i modern tid har producenterna lyft druvan till en annan nivå och visat att om man ger den samma behandling som drottningen nebbiolo så kommer också en än högre kvalitet. Det märker vi inte minst i Pietro di Campos Silenzio, en barberabox som definitivt har ambitioner!

Boxtoppen provar 2020 Pietro Di Campo Barbera Silenzio från Piemonte

Ung, pepprig doft med örtiga anslag, körsbär, plommon, en hint av viol och lakrits. Smakmässigt bjuds en lätt körsbärskärv karaktär i fräscht torr stil och med behagligt motstånd i tanninerna. Bärfruktigheten är generös men ändå stramt hållen, de örtiga tonerna från doften återkommer och det finns även en diskret ton av torkade frukter. Ett härligt piggt och fräscht Piemonte-vin på box och som helt klart har ambitioner.

Betyg: 4 av 5 poäng

Grilla kyckling, låt en bolognese puttra samman under några timmar, sätt din egen lasagne eller plocka fram hårdostarna, Pietro di Campo kommer fungera perfekt!

Pietro di Campo återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 13%) har artikelnummer 74255 och kostar 279 kronor. Vinet beställer du till din önskade butik för uthämtning. Vinet har en restsötma om 0,4 g / 100 ml vilket innebär ett helt torrt vin.

Till Silenzio HÄR >>>