Poggio Le Volpis Roma Rosso nu i Sverige!

Bland Italiens yngsta skyddade ursprungsbeteckningar hittar vi den, Roma DOC. Precis som namnet antyder så är vi i huvudstadstrakten, i regionen Latium, och även om det knappast är något nytt med vinodling i de historiska trakterna så är det först nu som de röda vinerna på kompositionen montepulciano, syrah och den regionala cesanese-druvan lyfts fram. I våra glas: Poggio Le Volpis Roma Rosso!


Romtrakten är framförallt känt för sitt vita lätta Frascativin som säkert många av oss har minnen av. Men regionen har varit med länge och har nu förärats sin alldeles egna DOC för att skydda det röda. Poggio Le Volpi som nu nått Sverige hör onekligen till områdets mer välkända!

Boxtoppen om 2018 Poggio Le Volpi

 Vi möts av en generös och fruktdriven doft där plommon, svarta körsbär, rostade ekfatsnyanser och örtblommighet leder vägen. Smakprofilen drar åt det fylligare hållet till med plommon och svarta vinbär, choklad och kaffebönor samtidigt som det finns torkad frukt, ört och lakrits. Modernt anslag med viss rondör, markerade tanniner och ett långt avslut.

Betyg: 5 av 5 poäng – Full pott!

Perfekt till en mustigare pastarätt med långkokt ragu eller varför inte öppna den till sommarens sista grillkvällar!

Poggio Le Volpis Roma Rosso har artikelnummer 75193 och en flaska (75 cl, 14%)  kostar 119 kronor. Vinet beställer du till din önskade Systembolagsbutik här >>>