Pol Aimé – inte bara billigaste champagnen, anständig dessutom!

Att vara billigast brukar medföra en viss skepsis till innehållet men när det kommer till Systembolagets lägst prissatta champagne och som nyligen lanserats så är det faktiskt inte dumt alls. I våra glass, 199-kronorschampagnen Pol Aimé!


Pol Aimé letar sig in precis under tvåhundralappen och är därmed Systembolagets billigaste champagne. Bakom etiketten finner vi Champenoise des Grand vins och med så lågt pris skulle man kanske fundera på om det fanns några skavanker, något som skaver och förklarar den låga prissättningen. Men icke, det är en högst anständig skumpa med fräsch frukt och pigga bubblor i ursprungstypisk stil så det är hatten av. Nu kan alla dricka champagne till nyår!

Boxtoppen om champagnen
Pol Aimé från Champenoise des Grand vins

Pol Aimé är framförallt baserad på de blåa druvsorterna pinot noir och pinot meunier där den förra står för majoriteten i vinet, 7o procent. En tiondel chardonnay kompletterar. Vi bjuds en ungdomlig, något blommig doft med rödbäriga inslag från de blå druvorna samt mandel, brödbak och bokna äpplen från chardonnay. Smaken visar upp en livlig mousse med stenfruktiga toner, cideräpplen inte minst, citrus, viss rondör och kryddigt grapefruktsavslut. Ett högst anständigt bubbel för den ringa slanten!

Betyg: 4 av 5 boxar!

Ett utmärkt bubbel att skåla in det nya och förhoppningsvis så mycket bättre 2021 med! Serverar du till mat så gillar Pol Aimé tilltugg med lite sälta så prova gärna med klassiska saltade potatischips med en klick löjrom på toppen!

Pol Aimé landar på 199 kronor för en flaska (75 cl, 12%) och har artikelnummer 82198. Champagnen beställer du till din föredragna Systembolagsbutik.

Till Systembolaget HÄR >>>