Pomme Doublée Apple Spritz – ny spritz med äppelsmak

Den 6 juli lanseras en bubblande nyhet på Systembolaget – franska Pomme Doublée. Lanseringen är ett nytt recept för en mousserande äppelspritz tillägnat den nordiska marknaden. Denna dryck är färdig att servera och är en helt naturlig produkt, gjord av 100 procent färskpressade äpplen. Den innehåller varken tillsatta smakämnen eller extra socker.


Äpplena i Pomme Doublée är ett urval av de smakrika sorterna som växer i fruktträdgårdarna i Normandie i norra Frankrike. Den karakteriseras av en frisk fruktsmak som kommer från äppelmusten och bakre toner som kommer från en pigg Calvados.

Svenskarna är stordrickare av spritzers och mousserande viner och det senaste decenniet har Systembolagets försäljning av champagne, prosecco, cava, crémant med flera mångdubblats. I juli lanseras dessa innovativa franska bubblor från Pomme Doublée och blir en nykomling i sammanhanget.

– Pomme Doublée är perfekt att ta med som ett nytt alternativ till vin på kalas eller liknande. Flaskan är både festlig och snygg, den bjuder dessutom på ett innehåll med en härligt intensiv, behaglig och frisk äppelsmak. Väl kyld passar Pomme Doublée utmärkt som en aperitif, eller varför inte till grillade ribbs med coleslaw. Den kan också vara en fantastisk bas i cocktails eller bål, säger Brand Manager Calle Magnusson.

Pomme Doublée Apple Spritz
Artikelnr: 5769401 (Systembolagets beställningssortiment)
Pris: 115 kr
Volym: 750 ml
Ursprung: Frankrike