Premiär för Masi Campofiorin 2015

”Vi är ytterst glada över att presentera den senaste tappningen av Masi Campofiorin. Årgång 2015 klassas som femstjärnig i en synnerligen nyanserad, fruktdriven och tilltalande stil.” berättar importören VinUnic i ett pressmeddelande inför premiären av vinet.

Från ett år som bjöd mycket goda förutsättningar lanseras nu en ny årgång av vinet som blivit en världssuccé; Masi Campofiorin. Skörden påbörjades den sjunde september, omkring tio dagar före den genomsnittliga tiden. Druvorna plockades vid mognad.

Masi Campofiorin 2015 tilldelas fem stjärnor, vilka för att visa årgångens kvalitet, vilket i sedvanlig ordning skildras på vinetiketten.

Masi är ett av Italiens högst ansedda vinföretag som år 1964 introducerade en helt ny vintyp på marknaden; en Valpolicella som fick jäsa ytterligare en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone. Vinstilen kom att kallas Ripasso och under en tid var Ripasso Masi’s egna varumärke. Idag är dock begreppet fritt och innefattar vin av skiftande kvalitet, varpå Masi kort och gott valt att döpa sin vsuccé till Campofiorin.

Masi Campofiorin 2015
Nr 5123
1500 ml, 255 kr
750 ml, 125 kr
375 ml, 67 kr