Premiär för första vita vinet från Salice Salentino i fast sortiment

 

Den 1 september lanserar Enjoy Wine & Spirits Selvabianca Salice Salentino Fiano, ett vitt vin från samma ursprung som det röda succévinet Selvarossa Salice Salentino. Producerat av det framgångsrika vinkooperativet Cantine Due Palme. Detta är ett av Apuliens högsta kvalitetsursprung och det första vita Salice Salentino i ordinarie sortimentet på Systembolaget.

Selvarossa Salice Salentino är sedan ett decennium ett av Systembolagets bäst säljande röda viner på flaska. ­

– Med den erkände vinmakaren Riccardo Cottarellas försorg har kvaliteten på Cantine Due Palmes vita viner höjts rejält. Nu ser vi resultatet på detta och dessutom till ett makalöst attraktivt konsumentpris som är unikt för ursprunget Salice Salentino, säger Wilhelm Schultz, Partner på Enjoy Wine & Spirits.

Cantine Due Palme, är ett kooperativ som grundades 1989 i Cellino San Marco, i provinsen Brindisi i den övre delen av Salento.

Angelo Maci, vinmakare och vd på Cantine Due Palme skapade kooperativet med 1000 vinodlande medlemmar och lade grunden för Due Palmes kvalitetssträvan, i en region där stolta traditioner och starka viljor är en utmaning i sig. Angelo har lyckats och han själv liksom vinerna har flerfaldigt hyllats. Inte minst för sin enträgna satsning på de lokala ursprungen, framförallt Salice Salentino i en tid och område där vinets modeinfluenser har styrt hårt mot druvangivna viner, exempelvis Primitivo.

– Min ambition är att öka kännedomen om Apuliens viner och speciellt Salice Salentino, det hoppas jag uppnå genom en för ursprunget traditionell druva för vita viner, Fiano, säger Angelo Maci, vd för Cantine Due Palme.

Fakta om vinet
Selvabianca Salice Salentino Fiano 2016
85% Fiano, 15% Chardonnay
Art.nr: 2396
750 ml flaska
Pris: 65 kr
Lansering: 1 september 2017