Prohibition – vitt och rött

Vi vill här presentera två viner från USA, ett rött vin gjort på Zinfandel och ett vitt med en blandning på Riesling, Chardonnay och Muscat.


Rött

2014 Prohibition Zinfandel
Kalifornien / USA / Prime Wine Sweden AB / (3000 ml) Nr 74299 / 253kr / 3,5 p / Fynd
Här har vi en box från Kalifornien, gjord på druvan Zinfandel som passar till smakrika rätter av kött och grillat. Varför inte en saftig och hemlagad burgare som fått sig en vända på grillen. Prime Wine Sweden AB står både som producent och importör.
Doften är stor, solmogen, sötfruktig med inslag av mörka bär och mörka körsbär, fat, lakrits och vanilj. Smaken är fyllig med solmogen, sötfruktiga mörka bär, fat vanilj och lakrits.

2015 Prohibition Zinfandel
Kalifornien / USA / PrimeWine Sweden AB / (750 ml) Nr 74299 / 99kr / 4 p / Fynd
Samma vin som på boxen men här ser vi 2015 som årgång istället för 2014 som i fallet med boxen.
Doften bjuder på mörk sötfruktig och solmogen frukt med inslag av mörka bär, mörka körsbär, fat, vanilj och lakrits. Smaken är stor, fyllig och solmogen med toner av rostade fat, vanilj, mörka bär samt lakrits.

Vitt

2015 Prohibition White Blend
Washington State / USA / Cascade Creek Winery / (750 ml) Nr 6726 / 99kr / 3,5 p / Fynd
Detta är ett vitt vin från Washington State gjord på en blandning av 60% Riesling, 35% Chardonnay och 5% Muscat. Vinet som har en viss restsötma passar utmärkt till asiatiska rätter och rätter med en del sötma i eller bara som ett mingelvin. Här har vi Cascade Creek Winery som producent och Mondo Wine Sweden AB som importör.
Doften är blommig och solmogen med inslag av fläder, rosenblad och citrus. Smaken är fruktig med en del sötma och toner av apelsin och rosenblad. En liten kryddighet samt lite eldigt letar sig in i slut.


PrimeWine Sweden AB och Mondo Wine Sweden AB tillhör gruppen PrimeWine Group som ägs av Solera Beverage Group.