Puycheric Syrah Rosé etta bland roséviner upp till 75 kr

2209 2014 Puycheric Syrah Rosé, FoncalieuJulilistan över de bästa rosévinerna på flaska upp 75 kronor bjuder inte på några nyheter. De allra flesta roséviner lanseras på våren – både de helt nya och de som byter årgång. Det innebär att viss stiltje uppstår under sommarmånaderna. Med tanke på att sommaren hittills på många ställen i vårt avlånga land inte har bjudit på ljumma sommarkvällar kanske listan känns ganska ny ändå!

Med det sagt vill jag påminna er om att inte köpa på er mer rosévin än ni tänker dricka upp i år – rosévin smakar bäst ungt.

Bäst och fortsatt etta är superfyndet Puycheric Syrah Rosé från franska producenten Foncalieu. Vinet är friskt och fräscht, riktigt torrt och med trevliga toner också av sälta och mineraler.

På andra plats återfinner vi en av tio i topps två australiska viner, nämligen pålitliga Jacob´s Creek Shiraz Rosé med årgång 2014. Lite rödare och rundare toner än i Puychericen och också ett superfynd.

Också nummer tre på topplistan, det ekologiska spanska 2014 Via del Campo Rosado Tempranillo Bobal är ett superfynd. Det här vinet är runt, rikt och bussigt och bjuder på silkig och solmogen frukt.

Listan omfattar 23 viner, varav sex superfynd. De varierar ganska mycket i stilen – så pröva dig fram och se vad du gillar.

>>Till listan