Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon åter på förstaplatsen

Dags för en apriluppdatering av röda viner med viss fruktsötma. Bäst av dem alla är den nya årgången av sicilianska Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Organic från skånska Nordic Sea Winery.


Dags för en apriluppdatering av röda viner med viss fruktsötma. Bäst av dem alla är den nya årgången av sicilianska Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Organic från skånska Nordic Sea Winery. För 239 kronor får man ett ungt och friskt superfynd med solmogen frukt och, söta bär och toner av såväl ljusa röda bär, blommor, mineraler och fat. Årgången är 2015. Även denna årgång är ett givit val till en redig köttbit och mustiga pastarätter.

På andra plats återfinner vi 2013 Periquita Reserva från portugisiska producenten José Maria da Fonseca. Periquita har ju längevarit en klassiker på Systembolaget, och denna reservavariant på box håller verkligen bra klass. Viner är ungt och friskt och lite syrligt med inslag av både mörka körsbär och lingon – och så blommor och vanilj.

På tredje plats återfinner 2014 Allegro Sangiovese Primitivo från italienska Apulien.

Nya, återvändare på listan eller omprovade är är förutom ettan 2015 Raccolto Nero d’Avola 2014 Barone Ricasoli Formulae 2014 Rocca di Montemassi Sangiovese och 2014 Amore Passo.

Listan omfattar 17 viner, varav sex superfynd och nio fynd.

>>Till listan