Relax – charmerande riesling som är perfekt en varm sommardag!

Ibland vill man inte konstla till det, bara ha ett vin som passar perfekt för stunden oavsett om det är soffläge med chipsskålen, njuta i solskenet, ett glas efter stranden eller om du ska servera vinet som hanterar din kryddheta wok.


Just det senare är särdeles bra till Relax Riesling från tyska regionen Rheinhessen då vinets lägre styrka samt halvtorra karaktär är precis vad du längtar efter för att möta mat med chilihetta. Men även sälta är god vän med vinet då du får en skönt kontrasterande upplevelse. Prova exempelvis till kallskuret eller till färska räkor!

Boxtoppen om 2019 Relax Riesling, från Schmitt Söhne i Rheinhessen

En ny årgång har precis trillat in av Relax och det är ungdomlig och charmerande rakt på sak druvighet som bjuds i glaset. Saftig persika, päron och örter går i bräschen medan det hintas vita vinbär och honung i bakgrunden. Smaken är ämabel i sin okomplicerade stil och tack vare friskheten i syran och renheten i frukten så blir sötman integrerad i vinet. Låg alkohol gör att man kan unna sig ett par större klunkar mellan varven för det här är rätt lätt att gilla och smutta på en varm sommardag!

Betyg: 4/5

Relax Riesling kostar 69 kronor för en flaska (75 cl, 8,5%), har artikelnummer 7230 och du finner vinet på i stort sett samtliga Systembolag i landet.

Du finner vinet HÄR >>>

Receptinspiration till Relax: Jamie Oliver-inspirerad Bjärekyckling med harissa & färsk mynta >>>