Relax Riesling – ett vin som hanterar påskbordets smaker förträffligt!

Våren bara väntar på att få göra entré efter några trevande försök. Och vi längtar precis lika mycket efter dess ankomst och att få sitta ute i solens värme med ett glas vitt som sällskap. Gärna en riesling, gärna att vin som inte själv andas vårkänslor. I våra glas, 2020 Relax Riesling från Rheinhessen!


Det vi gillar med Relax är att det fungerar till så mycket. Plockmaten och som pratvin såklart men är du precis som oss och älskar kryddhett så är vinet förträffligt till asiatiskt med chilisting eller varför då inte till påskbordet där vinets lilla sötma blir till en fräscht kontrasterande effekt när de möter exempelvis sältan i sillinläggningarna.

Boxtoppen 2020 Relax Riesling från Schmitt Söhne i tyska Rheinhessen

Här möts vi av en rättfram doft där rieslingkaraktären drar åt det stenfruktiga hållet med tydlig örtighet, ungdomlig livlighet och ett stänk vinbärsblad samt citrus. Smaken har en kittlande fruktsyra vilket matchar den halvtorra smakprofilen och vinet är läskande i sin stil samtidigt som det har syrliga äpplen och citrus i avslutet. Lätt att gilla helt enkelt men inte utan karaktär.

Betyg: 4 av 5 poäng

Relax Riesling kostar 69 kronor för en flaska (75 cl, 8,5%), har artikelnummer 7230 och du finner vinet i mer än 320 Systembolagsbutiker.

Till Systembolaget HÄR >>>