Relax – som gjort för kräftskivan!

Kräftornas tid är nu och vi fångar sommarens sista strålar innan den färgsprakande hösten tar vid. Kräftskivan blir därför litet av kronan på verket nu när en fantastisk sommar ska summeras. Många dricker såklart öl till skaldjuren men vin är en precis lika bra följeslagare och inte minst tyska viner med en viss sötma fångar fint upp kräftornas sälta. I våra glas, 2020 Relax Riesling från Rheinhessen!


Det vi gillar med Relax är att det fungerar till så mycket. Plockmaten och som pratvin såklart men är du precis som oss och älskar kryddhett så är vinet förträffligt till asiatiskt med chilisting eller varför då inte till kräftskivan där vinets lilla sötma blir till en fräscht kontrasterande effekt när de möter kräftornas sälta. Dessutom hanterar vinet dillkronans framträdande karaktär på ett strålande vis tack vare dryckens örtighet!

Boxtoppen om 2020 Relax Riesling från Schmitt Söhne i tyska Rheinhessen

Här möts vi av en rättfram doft där rieslingkaraktären drar åt det stenfruktiga hållet med tydlig örtighet, ungdomlig livlighet och ett stänk vinbärsblad samt citrus. Smaken har en kittlande fruktsyra vilket matchar den halvtorra smakprofilen och vinet är läskande i sin stil samtidigt som det har syrliga äpplen och citrus i avslutet. Lätt att gilla helt enkelt men inte utan karaktär.

Betyg: 4 av 5 poäng

Relax Riesling kostar 69 kronor för en flaska (75 cl, 8,5%), har artikelnummer 7230 och du finner vinet i mer än 300 Systembolagsbutiker.

Till Systembolaget HÄR >>>