Revenge of the Little Squid Riesling – perfekt till sensommarens skaldjur

Riesling är vin-Tysklands stolthet och med all rätta. Druvan hör till de mest nobla i vinvärlden och dess mångfacetterade stil från knastertorra till ädelsöta viner visar på en bredd som få druvor kan matcha. Trots den inneboende kvaliteten i riesling så är det ändå ett vitt vin som fortfarande är oerhört sympatiskt prissatt – något som nyheten Revenge of the Little Squid från Rheinhessen fint demonstrerar!


Riesling från Tyskland har traditionellt sett ofta kommit med en dos naturlig restsötma, något som gjort vinerna unika i och med den markerade, ja närmast elektriska rieslingsyran som skänker en oslagbar harmoni och fräschör samtidigt. På senare år har vi ändå sett en viss förskjutning mot allt torrare viner från landet och druvan och det fångas fint i Revenge of the Little Squid, en riesling som gör sig likaväl som aptitretare eller till skaldjurssäsongen vi har framför oss med de bästa kräftorna och räkorna.

Boxtoppen provar 2021 Revenge of the Little Squid Riesling

från tyska vinregionen Rheinhessen

Det röda vinet Revenge of the Little Pig får nu sällskap av ett vitt i hämnd-serien och det är en klassisk riesling från tyska vinregionen Rheinhessen. Det är ett vin som fint fångar rieslingkänslan med stenfruktiga toner, blomörtiga inslag samt ett piggt citrusanslag som drar mot lime. Smaken är omisskännligt riesling med kittlande syra och en diskret rondör som vinet mår bra av, inte minst den pigga frukten som för tankarna motgröna äpplen, päron och persikor. Ett fräscht vin som förlänger sommaren och lotsar dig genom kommande skaldjursfestligheter.

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Revenge of the Little Squid återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Vinet beställer du till din föredragna butik för uthämtning. Flaskan (750 ml, 11,5%) har artikelnummer 57360 och kostar 79 kronor.

Till vinet HÄR >>>