Richard Juhlin i topp med alkoholfritt rosébubbel

Nya alkoholfria listan bjuder på två nykomlingar, varav den ena kniper förstaplatsen och den andra fjärdeplatsen.


Ny etta är Richard Juhlin Non-Alcoholic Sparkling Wine Rosé, ett franskt helt alkoholfritt bubbel från MRG Wines, som gör sig på såväl mingel som middagsbord.

På andra plats helsvenska Blue Ganjal från lappländska Mattea. Det här är en läcker fruktdryck – en must som verkligen är väl värd att prova, gjord på hundra procent blåbär, men med mer komplex smak än vad man skulle kunna tro.

Trea är Periquita Rosé Alcohol Free från spanska José Maria da Fonseca. Ett ungt, friskt och pärlande vin med trevlig bubblighet och härliga sommarfruktstoner i form av jordgubbar och smultron.

På fjärde plats har vi listans andra nykomling, nämligen 2015 Torres Santa Digna Sauvignon Blanc från Valle Central i Chile och producenten Miguel Torres. Ett ungt, friskt vin med ren, elegant frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, krusbär, äpple, blommor och mineraler.

På listan hittar du såväl bra alkoholfria öl, som avalkoholiserade viner som utmärkta fruktdrycker som passar för både dig och dina gäster. En god värd eller värdinna har alltid alkoholfria alternativ att erbjuda! Vilken av dryckerna man väljer på listan beror på gästernas preferenser och vad man äter.

De alkoholfria alternativen betygsätter vi efter en tiogradig skala. Prisvärdheten är så personlig att vi som nämnts överlåter den till er läsare.

>>Till listan