Ricossa Barbera Nebbiolo – en kvalitativ Piemontebox!

Piemonteregionens två främsta rödvinsdruvor, barbera och nebbiolo, bildar par i denna boxnyhet från Ricossa och det är onekligen ett vin som är lojalt mot såväl druvor som ursprung. Att det dessutom är en box med kvalitetsambitioner gör det blott än mer köpvärt!


Ricossa har många av oss redan bekantats med genom producentens olika viner från Piemonte, en region som den svenska vinkonsumenten kommit att älska för såväl barberadruvan som den högklassiga och nobla nebbiolo. I denna boxnyhet möts de två och resultatet, efter fatlagring, är utan tvekan en box med kvalitetsambitioner och som fångar Piemontekänslan!

Boxtoppen bedömer 2020 Ricossa Barbera Nebbiolo från Piemonte

I glaset bjuds vi en klassisk norditaliensk doft med inslag från såväl barbera som nebbiolo. Körsbär, plommon och hallon står för det fruktiga tillsammans med ett stänk nypon som kompletteras av viss ungdomlig druvblommighet, örtiga inslag och söt lakrits. Den medelfylliga smaken visar upp mogen röd frukt med viss rondör, silkiga tanniner, frisk, närmast citrusaktig syra och viss längd i avslutet. En alldeles utmärkt box!

4,5 av 5 poäng

Ricossa-boxen återfinns i Systembolagets beställningssortiment under artikelnummer 53138. Boxen (3000 ml, 13%) kostar 289 kronor och du beställer hem vinet till din önskade butik.