Rocca di Montemassi Sangiovese ny tvåa

Juli månads uppdatering av röda boxar med viss fruktsötma bjuder på få, men stora nyheter.


rocca di montemassiJuli månads uppdatering av röda boxar med viss fruktsötma bjuder på få, men stora nyheter. Il Conte har lämnat listan till förmån för röda torra boxar och därmed ändrat i topp tre.

Kvar på förstaplats ligger superfyndet Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Appassimento från Nordic Sea Winery, ett djupt och fylligt vin från Sicilien som passar bra till såväl allt fyrfota kött som till maffiga pastarätter.

Ny på silverplats är 2013 Rocca di Montemassi Sangiovese från italienska Rocca di Montemassi, som kom in som nummer tre på listan i juni. Vinet, som också det är ett superfynd, gör sig utmärkt till italiensk mat eller grillat.

På tredje plats återfinner vi ännu ett superfynd i form av italienska Allegro Sangiovese Primitivo, ett runt och bussigt superfynd, som förutom till kött passar utmärkt på buffén.

För övrigt är ett par viner omprovade, men med samma bedömning. Listan innehåller elva superfynd, varav sju på topp tio. Med andra ord kan man botanisera ganska fritt.

>>Till listan