Röda boxar med viss fruktsötma november 2014

November månad lider mot sitt slut och detta är sista uppdateringen för den här månaden. Listan som uppdateras är röda viner med viss fruktsötma och det har skett en hel del förändringar, även i toppen…


Ny etta på listan är 2013 il Conte Primitivo Negroamaro från Nordic Sea Winery. Den nya årgången av detta vin är rikare och mörkare än den förra och hade jag provat vinet blint hade jag gissat att det var ett torrt vin. Att ett vin som kostar 179 kronor är uppe och slåss om att vara marknadens bästa box med viner som kostar dubbelt så mycket är imponerande. Ett solklart superfynd.

Tvåa på listan är 2013 Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Appassimento och trea är den nya årgången av Cigarra Reserva Shiraz Touriga Nacional från Casa Santos Lima. Den nya årgången är 2013. Jag gillar energin i vinet.

Tre nykomlingar finns med på topp-tio-listan. Den högst placerade, på plats fem, är 2014 Drostdy-Hof Cape Red Shiraz Merlot från Drostdy Cellars. 2014 är den klart bästa årgången jag provat av vinet. Framförallt gillar jag smakrikedomen och den fina kryddigheten.

Näst högsta nykomlingen är 2012 LAB Reserva, även det från Casa Santos. Jag fick lite positiva riojatoner i eftersmaken när jag provade vinet.

De övriga två nykomlingarna på är 2012 i Castei Appassimento från Cantinetta Vini och 2013 Doppio Passo Primitivo från Botter. Två bra viner i segmentet halvtorra röda viner i appassimento-stil.

>>Till listan