Nya röda flaskviner för max 70 kr i december

En ny trea, en ny femma och fem nykomlingar till. Det är facit för decembers uppdatering av hela listan för röda flaskviner för max 70 kr. Nykomlingarna kommer från såväl Europa som från Sydamerika och fyller på listan rejält.


Riktigt prisvärda röda viner som inte får kosta mer än 70 kronor är det inte extremt gott om på Systembolaget, men här presenteras en hel del av dem. I denna decembers uppdatering av röda flaskviner under 71 kronor har vi fem nykomlingar, varav två har seglat in på tio-i-topp.

Kvar på första plats ligger 2013 The Wall Shiraz från Barwang, ett mycket smakrikt superfynd som kan mäta sig med dubbelt så dyra shiraz-viner.

Även på andraplats är läget oförändrat. Italienska 2012 Corvina Veronese från Corte Giara passar fint till mustiga grytor.

På tredje plats hittar vi listans första nykomling: 2013 il Conte Montepulciano d’Abruzzo är ett ekologiskt vin med ren och solmogen frukt och söta bär. Vinet lanserades nu i december och är precis som The Wall ett superfynd, alltså extremt mycket smak för pengarna.

Listans andra nykomling ligger femma. Moderna och rena matvinet 2013 Casa Vinironia Palloncino Aglianico från Megale Hellas är tappat på PET-flaska, men det finns ingen anledning att bli avskräckt av det, så länge man inte vill spara vinet någon längre tid.

Övriga nykomlingar längre ned på listan är bussiga argentiska 2013 Finca La Escondida Reserve, en blandning av druvorna malbec och torrontés från Bodegas La Rosa, unga, friska Rhônevinet 2013 Terre de Mistral Côtes du Rhône från Les Vignerons d’Estezargues,  italienska 2013 Gran Maestro Appassimento från Apulien och producenten Maestro Italiano. Bland superfynden ska också nämnas 2012 Palazzo Mio Rosso som för priset ger mycket smak per krona.