Röda premium i april: Nya, bra årgångar och en ny tappning

Uppdateringen av röda premiumboxar i april bjuder på en hel del förändringar – gamla bekanta kommer tillbaka i ny tappning eller med ny årgång och kastar om rejält. Topp tre verkar dock sitta säkert.


USA, Nya Zeeland och Frankrike ligger i topp, men Italien är det lans som har flest viner på listan.

Amerikanska 2012 McManis Sirah från McManis Family Vineyards toppar för femte månaden i följd listan. Vinet är ett otroligt bra köp som med sin moderna, aromatiska frukt funkar finfint till vårens grillkvällar.

På andraplatsen återfinner vi den moderna och yppiga 2013 Te Kairanga Pinot Noir från nya zeeländska Te Kairanga Wines, ett fyndvin som passar bra till såväl buffébordet som till kyckling- och fiskrätter.

På tredjeplats har vi återigen  2013 Belleruche Côtes-du-Rhône från Chapoutier, ett djupt rikt och fylligt vin med bra syra, mörka bär och lakrits.

De nya vinerna på listan är tre till antalet. Portugisiska 2012 Periquita Reserva från José Maria da Fonseca i ny tappning klättrar till plats nummer 5. Denna nya tappning av vinet är fräschare än den förra.

På sjunde plats hittar vi en gammal bekant, som varit borta från listan och nu återkommer med en ny årgång. Italienska Masi Modello delle Venezie i årgång 2013 är hela två poäng bättre än årgång 2012 av samma vin och är numera ett fynd. Vinet passar utmärkt till italienska klassiker som svamprisotto, kyckling och mustig, grillad fisk.

Sista nykomling är ännu en återvändare med ny årgång. 2012 Primanero Rosso delle Venezie från Orion Wines, likaledes från Italien och Veneto-området, är också ett bättre vin än 2011 års variant. Vinet är kryddigare än Masi Modello och gör sig bra till lamm och nöt, eller varför inte en kaninragu?

Kvalitén på röda premiumboxar är alltså bättre än någonsin och listan innehåller totalt 13 viner.

>> Till listan