Ny lista publicerad: Röda viner 71 till 140 kronor

För några veckor sedan lanserade vi den första av två listor om röda flaskviner. Den listan handlade om rött som kostar maximalt 70 kronor. Nu presenteras topplistan för röda viner i prisklassen 71 till 140 kronor. Frankrike tar ledatröjan och är både etta och tvåa och har hela tre viner bland de bästa tio på listan, medan Italien och USA representeras av två viner var. Övriga länder på tio i topp är Sydafrika, Italien, Spanien och Chile.


Etta på denna första lista är det mustiga kraftfulla sydfranska vinet 2009 Château Bouscassé från Alain Brumont i Madiran. Madiran är ett vindistrikt i sydvästra Frankrike nära bergskedjan Pyrenéerna där det görs högkvalitativa, kraftfulla viner till bra priser. Stjärnan i området är Alain Brumont och har ni inte provat viner från honom vill jag verkligen uppmuntra er att köpa en flaska av detta vin.

På andra plats ligger ett annat sydfranskt vin, nämligen 2013 Château Pech-Latt. Även detta vin är rikt och fylligt och priset nästan löjligt lågt med tanke på den höga kvaliteten. Både Château Pech-Latt och Château Bouscassé fungerar mycket bra till höstens smakrika grytor eller en biff med god svamp.

Som nummer tre på listan är 2011 Columbia Crest H3 Cabernet Sauvignon från Columbia Crest Winery. Vinet kommer från Horse Heaven Hills i delstaten Washington i nordvästra USA. Gillar ni silkiga, smakrika viner kommer ni älska Columbia Crest H3.

>>Till listan