Rosé på flaska – René Couly Rosé ny i topp

Juli månads uppdatering innehåller tio nykomlingar. Bäst och ny etta på listan är rika och silkiga 2014 René Couly Rosé från producenten Couly-Dutheil.


René Couly Rosé Couly-Dutheil 74972vitt smalSå har det blivit dags för en uppdatering av topplistan för roséviner i prisklassen 76-140 kronor. I Systembolagets sortiment finns det ungefär 300 stycken i segmentet, men alla kommer inte med på listan. Vi listar dem som vi har provat som vi tycker är bra och dessutom prisvärda. De flesta av vinerna återfinner du i beställningssortimentet, men nuförtiden är det inte ett problem. Bara man har några dagars framförhållning kan man prova många kul viner, ofta till ett riktigt bra pris.

Juli månads uppdatering innehåller tio nykomlingar. Bäst och ny etta på listan är rika och silkiga 2014 René Couly Rosé från producenten Couly-Dutheil.

På andra plats har vi den förra ettan, sydafrikanska superfyndet 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé. Denna magnumflaska är snygg både till form och innehåll. På tredje plats hittar vi 2014 M de Minuty Rosé från Chateau Minuty i franska Provence. Vinet är ungt och fräsch och utmärkt till buffémat.

Andra nykomlingen på tio i topp hittar vi på plats nummer sex i form av chilenska 2014 Maquis Rosé Gran Reserva från Viña Maquis. Vinet har en del citrustoner som inte alls är dumma.

Övriga åtta nykomlingar hittar du längre ned på listan, som totalt omfattar 40 viner, varav nio är superfynd. Stanna inte på förstasidan, utan bläddra vidare. Kvaliteten är ganska jämn, så det är inte omöjligt att just du hittar din favorit på t ex plats 28, i form av 2014 Villa Righetti Rosé från Amaroneproducenten Luigi Righetti.

>>Till listan