Roséboxarna håller ställningarna i december

Hur förtjust Sveriges befolkning än är i rosévin, och trots att rosévin inte alls är dumt som dryck till julskinka, verkar det ändå som om decembermörkret och kylan lägger viss sordin på efterfrågan. För första gången på Boxtoppen innebär en uppdatering inga förändringar alls.


Redan från start i september gick Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från Mulderbosch Vineyards in på topp och befäste dessutom sin ställning med ett årgångsbyte i oktober. Med sin pigga syra och energirika frukt ligger den kvar på första plats. Se bara till att det är årgång 2014!

Kvar på andraplatsen är 2013 Côtes de Provence Rosé Pierre & Paul från Domaines Pierre Chavin. Ett områdestypiskt, elegant rosévin med milda, mjuka frukt- och bärtoner.

Också på tredjeplatsen har vi förstås en gammal bekant – 2013 Puycheric Syrah Rosé från franska VdP d’Oc och producent är Foncalieu. Vinet gjorde succé somras och finns både på box och i flaska.

Kom ihåg att boxviner i regel smakar bättre ju fräschare tappning de har, och att såväl årgång som bäst-föredatum verkligen spelar roll.

 

>>Till listan