Roséboxen du kan lita på – Perfect Day!

Känslan när rosévinerna duggar allt tätare bland allt som Boxtoppen provar är den av längtan, ljusa kvällar, grill, bad, semester och häng med vännerna och familj. Lite mer spontant, lite mer bekymmersfritt.


Och då vill vi ha en rosé som gör jobbet till allt från umgänget, salladen och grillen utan att bli tråkig eller sötkladdig. Perfect Day’s nya tappning, 2019, uppfyller samtliga kriterier och fortsätter med andra ord på inslagen bana – boxen och flaskan är utan tvekan bland de mest pålitliga du hittar på hyllan!

Perfect Day har precis det som vi vet många älskar och söker i sin rosé. Och just att kunna leverera såväl det där ungdomligt rena och expressiva samtidigt som det är stramt och syrligt är exakt vad som gör boxen så köpvärd.

Boxtoppen om 2019 Perfect Day

Fruktdrivet i en ung rosé är rätt underbart och känslan är den att vinet närmast kommer hoppa ut ur glaset. Det bjuds saftiga persikor, fransk garrigue, smultron och citrusfrukter i en uttrycksfull stil som är väldigt lätt att omfamna. Smaken likaså; fruktsyrligt med röda transparenta bärtoner, persika med skalet kvar, blodgrape och en hint av något grönt som påminner om krusbär. Det är saftigt, stramt, torrt och rent och lämnar en behaglig eftersmak i gommen. Vad mer kan man begära?

Boxtoppen: 5/5

2019 följer i samma spår som föregående årgång och levererar stabil kvalitet rakt igenom men frågan är om vi inte håller senaste tappningen ett strå vassare. Perfect Day kommer i den sympatiska storleken 2,25 liter vilket alltså är tre flaskor. En box (12,5%) kostar 219 kronor och har artikelnummer 72870. Du beställer den till din föredragna systembolagsbutik.

Till vinet HÄR >>>