Roséviner på flaska max 80 kr – uppdaterad lista

En rykande färsk nyhet i form av 2014 Jacob’s Creek Crisp Rosé och rejäla ommöbleringar. Vårens första topplista med de bästa och mest prisvärda roséerna under 80 kr är här!


Roséviner är ofta lite dyrare än röda och vita viner av motsvarande kvalitet. Därför har vi ändrat prisspannet för den lite billigare listan så att den omfattar de bästa och mest prisvärda vinerna upp till 80 kronor. Det innebär rejäla förändringar.

Till exempel har vi nya viner på pallplats: Runda och bussiga 2014 Plaisir de Vigne Grenache från franska Les Grand Chais de France på plats ett, lätta, friska 2014 Villa Righetti Rosé från italienska Luigi Righetti på andra plats och fräscha 2014 Marqués de Cáceres Rosado från spanska Bodegas Marqués de Cáceres på tredje plats. Alla tre kostar 79 kronor och är alla tre är superfynd.

Från ”gamla listan” har till tio i topp kvalat in 2014 Puycherc Syrah Rosé  och 2014 Jacob’s Creek Shiraz Rosé, på plats fyra respektive sju, liksom 2014 Via del Campo Rosado Tempranillo Bobal på plats nummer nio och 2014 Peñascal Rosé Tempranillo på plats tio.

Helt ny på Boxtoppen är åttan 2014 Jacob’s Creek Crisp Rosé, som lanseras på Systembolaget den 1 mars.

Vinet ingår i den strategiska lanseringen, vilket innebär att det garanterat kommer att finnas på Systembolaget en tid. Har det sålt tillräckligt bra blir det sedan kvar i det ordinarie sortimentet.

>>Till listan