Ruppertsberger Imperial – en rieslingbox till skaldjuren!

Skaldjurens bästa tid är nu och till dessa serverar du med fördel ett vin som låter de umamistinna smakerna excellera. Inte minst när exempelvis de färska räkorna serveras naturellt så är kombinationen med en torr tysk riesling snudd på oslagbar. I våra glas, den nya årgången av ekologiska Ruppertsberger Imperial från kompetenta kooperativet Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg i vinregionen Pfalz!


Boxtoppen om 2019 Ruppertsberger Imperial Riesling

Vi har sagt det förr och repeterar oss gärna; tvålitersboxen är ett ypperligt format och det glädjer oss att det ofta är de bättre vinerna som hamnar i detta. Som denna där regionen Pfalz högre temperatur jämfört med andra områden i Tyskland ger rieslingviner med mer fyllighet och rondör. Den känslan fångas fint i Ruppertsberger Imperial som i årgång 2019 sannolikt är den bästa vi provat så här långt. Grönäppligt och citruspiggt men även saftig persika och aprikos kikar fram i den rena och inbjudande doftprofilen. Smaken har en skönt aptitretande karaktär där det torra anslaget och den pigga syran gör sig väl med de syrliga äpplena och päronen som lindas in i citrus och örtiga nyanser. Utan tvekan en kvalitativ box!

Betyg: 5 av 5 poäng – Full pott!

2019 Ruppertsberger Imperial Riesling är ekologiskt, har artikelnummer 72835 och boxen (12%) som innehåller 2000 ml kostar 209 kronor. Vinet finns i cirka 150 Systembolagsbutiker. Till övriga beställer du det utan extra kostnad >>>