Sauvignon Blanc i topp när vi listar bästa vita flaskvinerna under 71 kr

Det tog bara en vecka från premiären av Boxtoppen till det att vi presenterar vår första nyhet. Nyheten är att Boxtoppen inte bara kommer att lista de bästa och mest prisvärda boxarna i olika kategorier, utan också de bästa och mest prisvärda vinerna på flaska.


Första listan med de bästa och mest prisvärda flaskvinerna handlade om kategorin röda viner som kostar under 71 kronor. Nu är det dags för den andra – vita viner som kostar under 71 kronor.

Även här kommer ni att hitta pinfärska nyheter från när och fjärran, men också säkra kort på Systembolaget, som ibland funnits med ända sedan starten 1955. Etta på listan ligger 2013 Brochet Facile Sauvignon Blanc från Nordic Sea Winery. Vinet lanserades i april 2012 och har hela tiden imponerat med sin fräscha sauvignon blanc-frukt och fina syra.

Även tvåan är en elegant och krispig sauvignon blanc, men denna gång från Curicó i Chile. Vinet är 2013 La Trilla Sauvignon Blancoch kommer från den högkvalitativa producenten Cono Sur Winery.

Trea på listan är 2013 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico från den italienska producenten Moncaro. Vinet är några kronor billigare än ettan och tvåan på listan, vilket gör att det klarar gränsen för ett superfynd.

Listans andra superfynd är 2013 Palazzo Mio Grillo från Nordic Sea Winery. Att det går att göra så här bra vin för 49 kronor per flaska är mycket imponerande.

 

>> Till listan