Seriös och god barbera på box från Pietro di Campo i Piemonte!

Piemonte har blivit Sveriges nya vinälskling och det är en trend vi på Boxtoppen hoppas är här för att stanna!


För oavsett om det är tal om barbera, dolcetto eller nebbiolo så är regionens druvor härligt uttrycksfulla och än viktigare – de är bland det godaste du kan hälla till klassisk italiensk mat. Inte minst den läckra Silenzio, en barbera från firman Pietro di Campo!

Barbera stod länge i nebbiolo-druvans skugga och hade inte samma renommé som den mer tanninrika kusinen. Men det har ändrats de senaste åren nu när producenterna visat att även barbera, när behandlad med respekt, levererar viner med stor charm – och kvalitet. Silenzio hör definitivt till den skaran!

Boxtoppen om 2018 Pietro di Campo Barbera Silenzio från Piemonte

Det här är en seriös barbera på box från Pietro di Campo i Piemonte! Dessutom med en hel del typiska drag för druvan i såväl doft som smak – som de lite mörkare plommonen, lakritstonen, örterna och tomaten. Generöst men på ett balanserat vis. Smaken fortsätter på inslagen väg med örtiga nyanser, plommon och lakrits i en behagligt torr stil med silkiga tanniner och lite hintar av saftiga körsbär. Fräscht och en given kompis till din spaghetti bolognese som långkokat!

Betyg: 5 av 5 p

Först var det norrmännen som tog till sig Silenzio och gjorde boxen till den mest sålda barberan i landet. Är det Sveriges tur nu?

Silenzio-boxen, som under begränsad tid levereras i en stilig trälåda med handtag, kostar 259 kronor (3000 ml, 13%) och har artikelnummer 74255. Beställ den till din systembolagsbutik här >>>