Sex nykomlingar bland mousserande under 75 kr i december

Vad passar väl bättre så här dagen före julafton än att uppdatera topplistan för mousserande viner som kostar maximalt 75 kronor? Utbudet på Systembolaget är inte stort, men här kan vi presentera hela sex nykomlingar, varav fyra på tio i topp. Flera av vinerna finns i beställningssortimentet, vilket innebär att det måste beställas runt en vecka innan man hämtar ut det på Systembolaget. Med hjälp av Systembolagets hemsida är detta dock snabbt fixat.


Kvar på förstaplatsen och är superfyndet NV Carat Brut från välkända cava-producenten Castellblanch i spanska Penedès. Precis så här ska en välgjord cava smaka.

På andra plats ligger ekologiska superfyndet Pizzolato Spumante d’Italia Rosè från La Cantina Pizzolato i italienska Veneto

Första nykomlingen hittar vi plats nummer tre. Spanska Villa Clara Brut från Sarral i Secció de Crèdit är en äkta spansk cava med fräschör och elegans. Hennes ”syster”,  rosébubblet Villa Clara Brut Rosé, som också är ny, glider in på plats nummer åtta.

På femte plats har vi också en nykomling: italienska Cielo Prosecco 1530 från Cielo e Terra i Venetien. En mjuk och trevlig prosecco.

Sista nykomlingen på tio i topp är Pata Negra Brut från Jaume Serra, ett cavafynd i festlig flaska.

Övriga nykomlingar, men utanför tio i topp, är det småsöta italienska bubblet La Robinia Rosé från producenten Astoria, och halvsöta spanska Platino Pink Moscato från J García Carrión.

>>Till listan