Sicilien i ett glas!

Chill Out är namnet på en serie utvalda viner från olika vinregioner runtom i världen; från tysk riesling, till amerikansk rosé och cabernet sauvignon från Australien. Samtliga är ursprungstypiska i sitt uttryck och nu har en nyhet letat sig in i sortimentet – ett vin från det solvarma Sicilien. Boxtoppen har provat!


Sicilien är Italiens fjärde största vinproducerande region. Men då andra accelererar i volym så har den sydliga ön istället gått ner i produktion sedan millenniets start och det beror helt och hållet på skiftet till kvalitet.

I nyheten Chill Out Rosso samsas tre druvor om uppmärksamheten; nero d’avola, cabernet sauvignon och merlot. Just den första står för majoriteten och det är en väldigt spännande druva – ovanlig dessutom då den hör till släktet teinturier – druvor som har såväl färgat skal som fruktkött. Därför kan du aldrig göra ett mousserande vitt av druvan och det förklarar också namnet – den svarta från Avola. Nero d’Avola ger robusta viner med mycket smak och den trivs utmärkt i sällskap av klassiska Bordeauxdruvor som skänker struktur till vinet.

Boxtoppen om 2018 Chill Out Rosso från Sicilien

Mörkbärigt, lätt ekfatskryddigt och skönt örtblommigt i den solvarma doften som backas upp av en läckert chokladig smak med silkiga tanniner, torkade frukter, fat och lakrits i en läskande och saftig stil som vinner på att serveras lätt kyld. Ursprungstypiskt och gott vin!

4 av 5 poäng

Chill Out Rosso har artikelnummer 78827 och en box (3000 ml, 13,5%) kostar 219 kronor. Du beställer hem vinet till din föredragna Systembolagsbutik >>>

Relaterad läsning: Chill Out Organic Riesling >>>