Skippa söt ripasso, köp Fortellino!

Valpolicella är en svenskfavorit oavsett om det rör sig om amarone, ripasso eller klassisk Valpolicella. Nu har nyheten Fortellino Ripasso Superiore lanserats på Systembolaget och det utmärker sig genom att vara ett torrt vin och hålla igen rejält med sockret. Precis så vi vill ha vår ripasso!


Boxtoppen om 2017 Fortellino Ripasso Superiore

Fortellino är importören The Company of Urban Wines And Other Liquids eget brand och i denna nyhet så fångar man fint upp essensen av Valpolicella och Ripasso. Att det dessutom är ett vin som skippar den onödiga sötman, något som ödelägger allt för många ripasso, och klockar in på cirka fyra gram gör det här till en riktigt fräsch bekantskap. Doften är klassisk med gott om körsbär i transparent uttryck, en hint bittermandel, kryddighet och lite rostade toner som drar associationen mot mörk choklad. Rättfram och fruktdriven medelfyllig smak med röda bär, saftig känsla med smeksamma tanniner och pigg apelsinaktig syra. Torr, lätt fatkryddig och med ett örtigt och fräscht avslut. Skippa söt ripasso, köp denna!

Betyg: 4 av 5 p

När korkar man upp en Fortellino då? Ja, att det är homerun när det vankas klassiskt italienskt som lasagne eller bolognese är knappast otippat men prova det även till höstens långkokta grytor, gärna med viltkött!

Fortellino har artikelnummer 76845 och en flaska (75 cl, 14%) kostar 89 kronor. Vinet finns i skrivande stund i 10 Systembolagsbutiker. Till resten beställer du det utan extra kostnad >>>