Små Bubbles Mango & Pineapple framkallar en stark längtan till sommaren!

Kylan har ett grepp om vårt land och snön ligger tung på många platser. Sommaren känns långt borta men om blott ett par månader börjar våren bjuda på en försmak av värmen. Tills dess njuter vi istället av soliga dofter och smaker i våra glas! I våra glas; den syndigt goda Små Bubbles Mango & Pineapple.


Små Bubbles är en naturlig uppföljning på succén Små Shots som huserar i likörsegmentet och denna nyhet som nådde Sverige under förra årets senare hälft är en syrligt fräsch och alkoholsvag alkoläsk med smak av det tropiska. Små Bubbles baseras på en vodkabas och är smaksatt med mango och ananas.

Boxtoppen provar Små Bubbles Mango Pineapple

Syndigt god och fräsch alkoläsk som doftar och smakar av tropiska frukter, inte minst solmogen ananas, samtidigt som det finns en citrusfräschör i bakgrunden som tillsammans med den pigga kolsyran balanserar upp sötman som är återhållsam. Härligt ren mangoton i eftersmaken. Njutes bäst iskall över istärningar tillsammans med en het mangosalsa och plátanos fritos, kokbananer som du skivar tunt och friterar upp som chips!

Betyg: 4 av 5

 

 

 

 

Små Bubbles Mango & Pineapple finns i drygt 120 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du utan extra kostnad. En burk (250 ml, 4%) kostar 19:90 kronor och har artikelnummer 83075.

Till Systembolaget HÄR >>>

 

Inspiration: Plátanos fritos

Ingredienser:
3-4 matbananer
majsolja
1 pkt mango, tärnad fryst använde vi för att säkra sötman
1-2 jalapeño
1 rödlök
1-2 lime
1 knippa färsk koriander
havssalt, socker

Så här gör du

Förbered först salsan då den bara mår bra av att stå till sig. Mixa finhackad mango med fint tärnad lök, jalapeño och koriander i en bunke. Pressa över limesaften och häll i en gnutta socker och salt. Rör runt och låt stå kyligt.

Skala matbananerna genom att skära längs ryggen på bananen och sedan skiva tunna slantar. Hetta upp majsolja i stekpanna. Se till att ha ett cirka 2 cm tjock lager med olja. Börja fritera när värmen är uppe och gör det i omgångar. Lägg successivt upp skivorna på hushållspapper så de får rinna av. Ju tunnare skivor, desto krispigare. När de torkat så salta med havssalt. Snåla inte då du vill ha kontrasten mellan salsan och chipsen.

Innan du serverar salsan så låt den rinna av genom en sil.