Sofia y Sebastian – för att vin är godast tillsammans med vänner!

La Mancha, en region söder om Madrid, är inte bara hem för den fiktiva riddaren Don Quijote och dennes kamp mot väderkvarnarna som han trodde var jättar, det är även Spaniens, ja hela Europas största avgränsade vinregion. Och här trivs Spaniens nationaldruva tempranillo ypperligt – något som bekräftas av boxnyheten Sofia y Sebastian!


Tempranillo är Spaniens främsta blå druva och den tar sig olika uttryck beroende på vart den odlats. I La Mancha blir den till smakrika viner med soldränkta smaker, bra struktur och vinerna lagras ofta på fat vilket adderar till smakrikedomen. Nyheten Sofia y Sebastian – Wine is best enjoyed with friends – baseras på just tempranillo från La Mancha och bakom vinet finner vi ViniMundi, en internationell vinproducent med vineri i Frankrike och som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Boxtoppen provar 2020 Sofia y Sebastian Wine is Best Enjoyed with Friends

Purung och ungdomligt livlig mörk bärfrukt står omedelbart för de initiala doftintrycken, innan en viss blommighet och fatkryddighet kikar fram. Smaken är rättfram och fruktdriven, inte minst färska plommon, hallon och körsbär, och i bakgrunden finner vi en lätt vaniljkrydda. Viss sötma i form av fruktrondör lindar in tanninerna och avslutet är rent och lämnar en behaglig smak av plommon efter sig. Ett vin som lär uppskattas av många, inte bara för den låga prislappen utan även för att det dessutom är gott!

4 av 5 boxar!

Ett okomplicerat, rättframt vin utan krusiduller fyller sannerligen en funktion när det kommer till dess användningsområden. Du lär snart upptäcka att det gör sig till allt från kockens glas när man står där i köket på lördagskvällen, till en köttbit eller bara framför tv:n med chipsskålen bredvid. Men ha det även i åtanke när det nu närmar sig tider där grillen åter åker fram. Prova då vinet till honungsglaserade tunna revbensspjäll.

Nyheten Sofia y Sebastian finns i skrivande stund i ett antal Systembolagsbutiker och till övriga beställer du vinet utan extra kostnad. En box (3000 ml, 12,5%) kostar 169 kronor och har artikelnummer 78174.

Till Systembolaget HÄR >>>